Bel +31 (0)418 641605
B.g.g. +31 (0)6 555 15 560

Jutewereld.nl
 • Snel geleverd
 • Grote voorraad
 • Deskundig advies

R. van Heusden BV
Zandweg 1
4181 PL Waardenburg
The Netherlands

T +31 (0)418 - 64 16 05
T +31 (0)6 555 15 560
info@jutewereld.nl

Jute zakken

Jute zakken, wie kent ze niet? De iconische bruin gekleurde zakken worden van oudsher gebruikt voor allerlei toepassingen. De meeste mensen zullen bij een jute zak echter denken aan zandzakken of Sinterklaas. Toch zijn er veel meer toepassingen te bedenken voor een jute zak dan men in eerste instantie zou denken. Sommige toepassingen zijn echter meer geschikt dan anderen. Ontdek waar de jute zak wél en niet geschikt voor is.Het materiaal van de jute zak:

Jute zakken worden gemaakt van jute. Dit lijkt nogal logisch en vanzelfsprekend, maar om volledig te begrijpen waarvoor een jute zak gebruikt kan worden, is het belangrijk om te weten wat de eigenschappen van jute zijn.


Jute is, net als katoen, vlas (linnen) en hennep, een natuurlijke vezel. Het is afkomstig van de jute plant en is, na katoen, de meest gebruikte plantaardige vezel ter wereld. Jute wordt ook wel “golden fiber” genoemd, vanwege haar gouden kleur en zijdeachtige glans. Het materiaal is bijzonder sterk en is daarnaast een van de goedkoopste natuurlijke vezels ter wereld.


Een bijkomend voordeel van jute is dat het milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar is. Door deze eigenschappen, gecombineerd met de sterkte van de vezel, is jute de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Tegenwoordig zien we jute veelvuldig terugkomen in allerlei toepassingen, van decoratieve doeleinden tot een perfect alternatief voor plastic tassen.


Waar kan een jute zak voor gebruikt worden?

De mogelijkheden van jute zijn enorm. Toch dient er rekening gehouden te worden met de eigenschappen van de jute vezel en het materiaal. Ondanks de vele toepassingen, is een jute zak niet altijd het meest geschikte materiaal.


Hieronder worden enkele toepassingen van jute zakken benoemd. Uiteraard worden ook de minder geschikte toepassingen besproken.


Een jute zak voor Sinterklaas

Sinterklaas en jute zakken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Van het strooigoed wat door de Pieten wordt uitgedeeld tot de cadeautjes van Sinterklaas, alles komt uit een mooie jute zak. Ben je stout, dan mag je mee in de (jute) zak van Sinterklaas.


We kunnen Sinterklaas dan ook vooruitstrevend noemen. Met zijn milieubewuste keuze heeft hij de toon gezet om milieubelastende materialen uit het straatbeeld te doen verdwijnen. Iets waar de hedendaagse maatschappij een voorbeeld aan lijkt te nemen, we zien de laatste tijd immers steeds minder plastic tassen in het straatbeeld.


Wil jij jute zakken voor Sinterklaas kopen? Wij hebben diverse formaten jute Sinterklaas zakken in ons assortiment. Van kleine jute zakjes tot grote jutezakken en jute zakken met bind- of sluitkoord.


De jute zak als decoratiemateriaal

Wil jij je huis of winkel een vintage, retro look meegeven? Of ga jij voor een duurzaam imago? Jute kan je hierbij helpen. Jute zakken zijn uitermate geschikt als decoratiemateriaal en springen direct in het oog. Doordat jute zo herkenbaar is, zal zelfs een kleine jute zak een waardevolle toevoeging zijn aan jouw inrichting.


Jute is ontzettend trendy. Het duurzame karakter gecombineerd met de eigenschappen van het materiaal en de oneindige mogelijkheden, maken jute een decoratiemateriaal bij uitstek. De kleur van jute varieert van wit tot bruin. Hier houden de mogelijkheden echter niet op, jute kan namelijk eenvoudig geverfd en beschildert worden. Zo is er altijd wel een plekje voor een jute zak te vinden.


Gebruik een jute zak als verpakking

Ben je op zoek naar een unieke en functionele verpakking? Jute zakken lenen zich uitstekend voor het verpakken van allerlei producten. Jute kent namelijk een sterke draagkracht, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de jute zak zal scheuren. Hierdoor zijn de zakken ideaal als alternatief voor plastic tassen. Veel winkeliers en webshopeigenaren verkiezen tegenwoordig dan ook de jute zak boven andere verpakkingsmaterialen.


Ook voor geschenken en cadeaus zijn jute zakken een uitkomst. Door de jute uitstraling wordt er een warm gevoel meegegeven die heel anders is dan cadeaupapier. Om deze reden worden kleine jute zakjes nogal eens weggegeven op bruiloften als trouwbedankje.


Een jute zak als bescherming voor planten en bomen

Natuurlijk en biologisch afbreekbaar; eigenschappen waar ook planten dol op zijn. In de winter worden jute zakken veelal gebruikt ter bescherming van bomen en planten. De jute zak zorgt ervoor dat de bomen en planten beschermd worden tegen de vorst, sneeuw of te veel zon (UV-straling).


Er zijn uiteraard alternatieven ter bescherming van planten en bomen, maar het voordeel van jute is dat je hier geen omkijken naar hebt. Jute is biologisch afbreekbaar, waardoor het materiaal natuurlijk verteerd. Om deze reden worden jute zakken veel gebruikt in natuurgebieden waar de zakken achtergelaten kunnen worden.


Jute zakken voor zaklopen

Oud-Hollandse spellen mogen niet ontbreken op een familiedag, teamuitje of kinderfeestje. Zaklopen is een van de spellen waarbij de onderlinge concurrentie torenhoog is, wat vaak tot hilarische taferelen leidt.


Jute zakken worden van oudsher gebruikt voor het zaklopen. Doordat de zakken intensief gebruikt worden (rekken, trekken en slepen over de grond), kunnen de jute zakken snel slijten. Het is dus belangrijk om een goed kwaliteit jute zak te kopen voor het zaklopen. Zo kan de jute zak vaker gebruikt worden en kunnen er meerdere zakloopraces gedaan worden!


Jute koffiezakken

Wil jij originele koffiezakken kopen? Dan ben je bij jutewereld aan het juiste adres. In ons assortiment hebben wij echte (gebruikte) jute koffiezakken vanuit diverse landen, zoals: El Salvador, Honduras, Nicaragua en Brazilië.


De jute koffiezakken zijn daadwerkelijk gebruikt om koffie in de vervoeren. Doordat de koffiezakken gebruikt zijn, kan het voorkomen dat een zak beschadigd is. De jute koffiezakken hebben diverse opdrukken. Dit is geheel afhankelijk van het land en het bedrijf dat gekoppeld is aan de koffie die vervoerd wordt. Wij hebben momenteel ruim 15 verschillende bedrukte koffiezakken in ons assortiment. Doordat wij echter afhankelijk zijn van de handel, kunnen wij niet altijd een specifieke opdruk garanderen. U kunt wel altijd uw voorkeur voor een specifieke bedrukte koffiezak aangeven.


Gebruikte jute koffiezakken worden veel gebruikt als decoratiemateriaal voor in winkels en woningen. Daarbij zien we steeds meer hobbyisten die de jute koffiezakken omtoveren tot kussens en meubels.


Een jute zak voor varkens

In de varkenshouderij worden jute zakken gebruikt als nestmateriaal voor varkens. Varkens bouwen in de natuur altijd een nest van takken, stro en gras. Deze zaken kunnen binnen de varkenshouderij vaak niet gevonden worden door de dieren. Jute zakken bieden hier uitkomst; de varkens kunnen hier hun nesteldrang op uitleven door hierop de kauwen en te wroeten met hun neus. Daarnaast liggen de biggetjes zachter op de jute zakken dan op de betonnen vloer.


Jute zakken zijn voor varkens ook een geschikt afleidingsmateriaal. Varkens zijn van nature erg nieuwsgierig. Het afleidingsmateriaal zorgt voor minder stress bij de dieren. Daarnaast zijn jute zakken, door de natuurlijke eigenschappen, goedgekeurd als varkens afleidingsmateriaal


Naast jute zakken voor varkens, hebben wij ook jute lappen of jute doeken. U heeft de keuze uit nieuwe jute zakken of gebruikte jute zakken. Daarnaast hebben wij tevens partijen jute te koop.


Wanneer kun je beter geen jute zak gebruiken?

Zoals eerder aangegeven is jute een fantastisch materiaal dat goed is voor mens en dier. Deze eigenschap zorgt er echter voor dat het niet altijd verstandig is om voor jute zakken te kiezen.


Een jute zak tegen wateroverlast

Zandzakken worden veelal ingezet bij wateroverlast. Doordat de zandzakken vrijwel naadloos op elkaar aansluiten, is het een ideaal middel als waterkering. Het is om deze reden dat zandzandzakken niet aan te slepen zijn tijdens noodweer of een overstroming.


In het verleden werden zandzakken vaak van jute gemaakt. Dit komt mede doordat het materiaal goedkoop en makkelijk te verkrijgen was. Tegenwoordig kennen we veel verschillende soorten en maten zandzakken, allen met specifieke materialen en toepassingen. Dit is mede ontstaan doordat jute zandzakken niet altijd dé oplossing zijn.


Jute is biologisch afbreekbaar, het materiaal is hierdoor minder geschikt als zandzak tegen wateroverlast. Het water zorgt ervoor dat de jute zakken eerder verteerd worden, waardoor de jute zakken een kortere levensduur kennen. Andere typen zandzakken zijn hierdoor beter geschikt tegen wateroverlast.

Jute is te verkrijgen in diverse vormen:

Jutewereld is een totaalaanbieder in jute producten. U kunt bij ons terecht voor nieuwe en gebruikte jute zakken en materialen. Daarnaast kunnen wij grote oplages en partijen jute leveren.

U kunt daarnaast bij ons terecht voor andere jute producten zoals:


Jute zak kopen?

Wilt u jute zakken kopen? Neem een kijkje op onze website en bekijk ons aanbod. We hebben altijd jute zakken voorradig, waardoor we snel kunnen leveren. Door onze grootschalige inkoop, hanteren we scherpe prijzen. Heeft u vragen of wilt u grote oplages bestellen?


Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We voorzien u graag van advies.

Waar vindt u jute zakken?

Agrarisch en tuinbouw

 • Afleidingsmateriaal varkens
 • Hokverrijking varkens
 • Verpakken van veevoer (granen e.d.)
 • Bloembollen verpakken
 • Aankleding van potplanten

Bescherming

 • Transport van bomen
 • Stalen spanten bij takelen van installaties
 • Scherpe delen bij transpor

Decoratie

 • Etalages
 • Marktkramen
 • Openluchtmuseum
 • Zuiderzeemuseum
 • Internationale musea
 • Kussens
 • Loungekussens
 • Hockers
 • Wandbekleding
 • Vloerbekleding
 • Poefen
 • Decoratieharten

Verpakkingen

 • Pepernoten
 • Chocoladeletters
 • Cadeautjes
 • Sinterklaascadeaus
 • Kerstpakketten
 • Stalen platen
 • Kachelhout
 • Zeepjes
 • Boeken
 • Kleding
 • IJzerwaren (schroeven, bouten etc.)
 • Pinda's, walnoten, aardappelen etc.
 • Cacao

Detailhandel

 • Speelgoedwinkels
 • Decoratiewinkels
 • Tuincentra
 • Leveranciers van bouwmaterialen
 • Agrarische winkels

Overig

 • Historische en middeleeuwse kleding
 • Afvalzakken
 • Zaklopen
 • Oudhollandse spelen
 • Begraafplaatsruimingen
 • Puinzakken